Tanker om gjenoppbygging i verden og fred

USA har vert dyktige til å bygge splid for å herske og da må de ha solide medhjelpere. Krig og splid er nødvendig for å opprettholde økonomien i krigsindustri. OM USA og Nato med den nasjon vi for øyeblikket trener sammen, med utfor Norskekysten fra Bergen til Sevrenorsk RUSSLAND slo sammen sine tankeganger, og ønsket fred er det ett greit område å starte. Religion er alle krigers mor.

En solid militær tilstedeværelse for å få Gaza til å blomstre ville vert nyttig for alle parter. Det blir som å sette Tyskland under administrasjon etter krigen.I denne sammenheng og via det eg har nevnt, kunne en bygge for å skape levelige vilkår i hele regionen

Atombomber kan aldri bli en reel trussel, brukt av andre enn de som ikke tror på livet. Det er for “Idioter” som tror på det neste liv og gir fanden i alt for å få det lykkelig med gud (idiot=politisk ubevist).
Vi kunne høste av erfaringen, der muren mellom to folk holdt verdens fokus i sjakk, i to generasjoner med kald fred i Europa. Å gjenoppbygge Gaza er like viktig, som det var å få fjernet Berlin muren, for å skape vekst i Finnmark og resten av Nordkalotten, Det smitter over hele Europa.

Så konsekvensen av gjenoppbygget GAZA, vil bli som ett samlet Europa fra Ural til Island i vest, dette for Midtøsten. Er det noen som er redde for att det skall bli en for sterk region å få samlet, med Israel som en godt integrert del av sitt geografiske området. Helt spekket av nødvendige artikler for hele verden?
Også de som tror på koran og bibel, kunne få en lettere situasjon om de legger ned hatet.
Går det an å gjenoppbygge verden via Gaza?

Vist 1961 ganger. Følges av 5 personer.

Kommentarer

Er forening av de tre religionene som er hovedgrener fra samme stamme med et utall smågrener og tilhørende blader mulig, – for er ikke disse ideene det iboende og uoverkommelige problem? (Hvis bare alle i hele verden var agnostikere eller ateister…, eller muslimer, eller kristne, eller … eller som meg selv, da først skulle det bli ro.)

I dag er det makten som rår, og de stadige brudd på både menneskets iboende godhet, og internasjonale regelverk og konvensjoner gjør at partene i Midt-Østen i en negativ spiral finner grunner til å fortsette sin mishandling av hverandre. De finner selv de gale løsningene i de ondskapens systemer de har skapt for å tilfredsstille sin selvrettferdighet.

Historisk finnes det eksempler på at makt og påvirkning fra det internasjonale samfunn virker, og murer er revet tidligere. Jeg tror på styrking av FN, og økonomiske sanksjoner fra enkeltpersoner og nasjoner. En militær løsning kan også bidra, gjerne med NATO som hovedstyrke under FNs flagg, men må den ikke da være ønsket av partene med interesser i Gaza, og hva skal til for å oppnå dét?

http://cnn.com/video/?/video/politics/2010/06/01/bts.clinton.israel.gaza.flotilla.cnn
Sec. Hillary Clinton condemns the Israeli flotilla raid.

http://cnn.com/video/?/video/us/2010/06/03/lkl.obama.israel.cnn
Eg skall svare, menn er litt opptatt i jakten på noe som kan bygge.
Russisk Tv om Iransk bistand
http://www.youtube.com/watch?v=-kB24muqfLM

Historisk finnes det eksempler på at makt og påvirkning fra det internasjonale samfunn virker, og murer er revet tidligere. Jeg tror på styrking av FN, og økonomiske sanksjoner fra enkeltpersoner og nasjoner. En militær løsning kan også bidra, gjerne med NATO som hovedstyrke under FNs flagg, men må den ikke da være ønsket av partene med interesser i Gaza, og hva skal til for å oppnå dét?

Det er blitt større vilje til å sørge for å få straffet de som bryter med FN sine vedtak. Det er på høg tid at det blir satt handling bak orda til FN, i forbindelse med Israel og andre som ikke klarer å holde tanken om fred lenge nokk i sitt sinn, så de må begå nye drap av gammel vane.

Noen komentarer fra andre debatter rundt konflikt

http://www.2play.no/video/9909
LINK er til hat kampanje i Bergen by. De kjære Israelitter som var her hadde som mål å skape konflikt i andre land enn i sitt hjemland der de daglig krenker andre sine grenser. Israel innfobi de grenser som de er tildelt av FN er meget velkomment av meg og de fleste i verden. Israel som fornedrer via overmakt skaper avmakt og hat. Når en jakter med å fordreie utsagn fra trå til trå ender en opp med å kalle motstander tildømes Psykopat.
En bør i alle sammenhenger ta fanatisme alvorlig også fanatikere innen HAMAS også ORIGO fanatikere.
Takk og pris at verden går videre til ett betre samfunn til tross for Fanatikere som ikke orker andre tanken enn sine eigne tanker og handlinger.

Er du enig med denne påstanden av historisk karakter:

  • For å få gjennom sin vilje og få sin egen stat, tok Jøder i bruk all form for terror inklusiv bomber plassert i basarer (kjøpesenter) markeder og andre plasser, hvor det var flest mulig sivile samlet.
  • Der er mange kristne som ikke anerkjenner FN og jobber for at GAZA skal bli del av staten Israel. Dette fordi det er forut bestemt i Bibelen.
  • Mang i Norge bryter ut fra trangsynt i diverse sekter og søker tilflukt bort fra sine overordnede. Mange ønsker å forby sine barn, å snakke med annerledes tenkende, i frykt for at annen religion skal smitte over.
    Koranen er verre enn pesten, det eneste som er verre er ateisme, tvangsmidler som forbønn og aktive handlinger for å ødelegge for ikke kristne er normal tankegang.

Ha en fin dag og en rederlig åpen debatt

USAs president Barack Obama lover mer hjelp til palestinerne. Men å hjelpe befolkningen på Gazastripen blir vanskelig uten å forholde seg til Hamas, mener Midtøsten-forsker.
USAs president tok onsdag imot sin palestinske kollega Mahmoud Abbas i Washington. Obama sa han har tro på framgang i fredsprosessen i Midtøsten i løpet av året.
Han ber Israel om å dempe bosetningsutbyggingen og varsler at USA gir 400 millioner dollar i nødhjelp til palestinerne.

”KILDE VG”:http://www.vg.no/nyheter/utenriks/midtosten/artikkel.php?artid=10001445

Hvor dum kan en bli?

(VG Nett) Ved en feiltakelse sendte israelske myndigheter denne videoen, som latterliggjør Gaza-konvoien, til utenlandske journalister.

KILDE

Fy f**n.

Huff da!! Feiltagelse?

Det er mulig at det var en feiltagelse akkurat da, men denne videoen skulle nok ikke bare ned i et arkiv og nå har den spredd seg hundre ganger bedre ved en ”feiltagelse”

Mange tusen komentarer bare etter to timer og nær to milion treff sier sitt om effekt. Har tenkt å kike litt på andre video fra samme kanal.

Historie KILDE http://www.globalis.no/Land/Israel

Området der dagens Israel ligger har vært bebodd av mennesker i mange tusen år, og hovedstaden Jerusalem nevnes i egyptiske skrifter så tidlig som 1400 år f.Kr. Mange forskjellige folkeslag bodde i området, og kom til makten i ulike perioder. Landet ble erobret av Aleksander den store ca 300 år f.Kr., og ble senere innlemmet i Romerriket. Israel ble invadert av arabiske styrker på 600-tallet, og forble under arabisk kontroll mer eller mindre sammenhengende fram til første verdenskrig. Da det muslimske ottomanske imperiet falt etter første verdenskrig ble området lagt under britisk styre etter mandat fra Folkeforbundet. Den voksende nasjonalistiske bevegelsen blant jøder som innvandret til området på 1800-tallet kulminerte etter andre verdenskrig med Israels selvstendighetserklæring i 1948, i strid med FNs vedtak om at området skulle deles mellom arabere og jøder. Alle de arabiske nabolandene erklærte krig mot den nydannede staten, men Israel gikk seirende ut av konflikten, og la beslag på mesteparten av landområdene tiltenkt palestinerne. De neste tiårene utkjempet Israel flere kriger mot sine naboland, og den dag i dag er landets grenser særdeles omstridte.

Palestina KILDE http://www.globalis.no/Konflikter/Palestina

I 1948 ble staten Israel opprettet på palestinsk jord, til tross for omfattende protester fra palestinerne og den arabiske verden. Sammenstøtene mellom palestinere og israelere har siden den gang vært mange og blodige, og man er fremdeles langt unna en fredelig, varig løsning på konflikten.
Både palestinerne og israelerne er folk med opprinnelse i Midtøsten. Hvem som historisk har mest rett til området er det sentrale spørsmålet i Midtøsten-konflikten i dag. Jødene ble drevet ut rundt år 70 etter Kristus, og ble da spredd over hele Europa og Midtøsten. I mange år ble de nektet adgang til området, mens de i sine nye land ofte ble utsatt for forfølgelse og overgrep. Som følge av blant annet inkvisisjonen i det sørlige Europa, valgte mange jøder på 1500- og 1600-tallet å bosette seg i Palestina igjen. Man regner med at den totale befolkningen i Palestina da var på 200 000, mens den jødiske befolkningen utgjorde omlag 15 000.

Den organiserte jødiske innvandringen til Palestina startet i 1882. Dette skjedde som følge av sionismens framvekst i Europa. Sionismen var en politisk bevegelse som arbeidet for en jødisk stat i Midtøsten. Sionistbevegelsen fikk sitt diplomatiske gjennombrudd i 1917 med den såkalte Balfour-erklæringen. Dette var en erklæring der den britiske regjeringen lovte å arbeide for opprettelsen av en jødisk stat i Palestina.

I kjølvannet av flotiljen som møtte nødhjelpskonvoien til Gaza kan vi konstatere at Israel ikke bare blokkerer befolkningen på Gazastripen – de har innført sin egen akademiske blokade av Palestina. Dermed settes fjorårets styrediskusjon ved NTNU i et interessant lys.

http://www.universitetsavisa.no/uamener/article5132.ece

http://news.bbc.co.uk/2/hi/world/middle_east/10337041.stm
Syria warns of backlash on Israel over Gaza flotilla
Israel’s attack on the Gaza aid ship has increased the chances of war in the Middle East, Syrian President Bashar al-Assad has told the BBC.

He said Syria was working to prevent a regional war, but there was no chance of a peace deal with the current Israeli administration, which he called a “pyromaniac government”.

Vil ødelegge 22 palestinske hjem for å bygge israelsk turistsenter
OSLO/GAZA (VG Nett) Mens verden følger spent med på situasjonen i Gaza, presser Jerusalems ordfører på for å ødelegge 22 palestinske hjem så han kan bygge et israelsk turistsenter.
Ikke bare vil planene kunne skape nye spenninger i den splittede byen, eller landet for øvrig, men Israel kan også komme i konflikt med Obamas regjering, skriver nyhetsbyrået AP

Israels forsvarsminister: – Bare én person har behov for nødhjelp i Gaza
VG Nett) I samtaler med USAs forsvarsminister Robert Gates mandag avviser Ehud Barak at det er noen humanitær krise på Gazastripen.
- Det er ingen sultkatastrofe i Gaza. En og en halv millioner mennesker bor i Gaza, men bare én av dem trenger nødhjelp, og det er Gilad Shalit, sa den israelske forsvarsministeren etter møtet med sin amerikanske kollega.

Meg deg og fellesskapet

Takker for tre og fire linjer med bra gang etter gang.
Det er kjekt med tilbake meldingar, sjølv om det ikkje er med ord.
Skeptisk heva augebryn, avvisande gest, skeptisk glis, taus samtykke, til vidare utestenging og anna krevjar mot.
Ja mot til å stå mot mobben.
For å handle, finne en annan samhørig heit, enn den godkjende offisielle.
Å ytre sjølvstendig tanke, mot maktovergrep og handle, er det som er grobotnen for eit godt samfunn.
Vinke farvel til gjengen, som seie sjølv, de som seier de er de beste, og du er en taper, for du tenker sjølv, og ikkje lar deg kommandere.
Å la deg heidre, som en god og godkjent krevje mot, ja mot til å stå imot overgrep fra sølvgode dominante lattermilde, ja stakkars deg.
Ha mot til å avvise, de som overgriper seg på deg fysisk eller mentalt, er stort.
Verden er fulle av svin som vil utnytte deg i gjengen.
Vel det var noen tankar etter helgen og møte med allsidige personar, over en pils, og i edru tilstand.
Edruelig er ikkje det same, som fysisk avhalden fra rus.
Riktig fint att sola skiner i kveld igjen.

Merkelig forpliktelse, enig innen ett år. Vel enig om fortsatt uenighet er ikke så vanskelig. Menigmann på begge sider av konflikt, eller rettere sakt alle sider av konflikt ,forener att toppene tar seg selv i nakken, hverandre i neven og sier: vi er feige om vi ikke lykkes, og vil fremstå som egosentrerte hyklere.

DDR muren falt omsider, nå er det Jødisk stat bak murer. Vel det er mange rariteter som eksisterer i verdensbildet, både i nåtid og historisk sett.

Ja men en meget forskjellig mur hvor det vesentlige er at den virker den andre veien.

Selv om mange av ideologiske grunner vill sammenligne de to murene så er de vidt forskjellige og å sammenligne dem blir helt feilaktig. ;-)

Israel har bygget en mur for egen sikkerhet, har mer en nokk personer som vil emigrere dit, de har gått til det skritt å proklamere Den Jødiske Stat Israel. Det er en stat som holdes i live kunstig ved innsprøyting av kapital og alle andre resurser. Det er en ideologisk udemokratisk stat med betydelig støtte fra de som utvikler våpen og teknologi for å kontrollere de store masser på udemokratisk vis, våpenindustri på alle plan fra psykologisk krigføring til atomteknologi. En kan med stor sikkerhet uteksperimentere uansett hva det skal være uten strafferettslige forfølgelser. Vel har Haagdomstolen på sine lister personer men de er trygge inn forbi staten Israel. Den ateistisk religiøse retning, som ble bærende i Øst Europa, var sammen med Hitler sitt Germanske verdensherredømme, i drøm og handling, med på å skape staten Israel.
Frykten for gjentagelse av Hitler sin oppbygging delte kaldt og brutalt verden i to. Israel fikk sine rettigheter og til de grader, har de gått så langt i voldsbruk at de har bygget muren, for å stenge inne den del av området sin rettmessig tilhørende i en konsentrasjonsleir. De håper på massiv flykt for å kolonisere Gaza på en lettvint måte. De rensker området som Hitler rensket og som Moskva rensket opp. Kun de tro skulle få sine retter. Hva tente muren til om ikke en buffersone med personer som enkelt kunne oftest, som Gaza er en buffer mot sjø invasjon. VEL det var litt banal tanke, der mennesker av riktig rase og ideologi, ikker er vert en skitt. Ikke en fingernegl skal krummes på herrefolket, før titusener er klar til å bli ofret.

Hei Tore,

Jeg har ikke dine kapasiteter til å analysere så dypt disse problemene, men med mitt litt enkle syn så er det fortsatt en realitet at den Israelske muren er noe som holder problemene ute og de aller fleste som bor innenfor denne muren er meget glade for at den er der.

På den andre siden så var Berlin muren laget for å stenge mennesker innenfor og de aller fleste som bodde innenfor var ikke glade for å ha den.

Derfor er begge murer men med helt motsatte oppgaver og kan derfor ikke sammenlignes.

Ha en bra dag vidre ;-)

Muren splitter Israels befolkning enda mer. De 20% Palestinere er ent opp i et vakuum. Nå når muren er blitt en del av det mer eller mindre aksepterte, for den står der og mange snakker varmt om den, går Israel et skritt videre og proklamerer den Jødiske stat Israel. Hvor lenge vil da de 20% Palestinere, og alle de andre grupper folk som lever inn forbi, få være en del av staten Israel. De ortodokse Jøder er på fremmars mot den fundamentalistiske stat “gud” har gitt dem. Vi kommer til å få oppblomstring av terror inne i Israel, utført av “De rettroende fanatikere” med Torah i hand. Flukten fra ekstremister, enten de er Kommunist eller Fascist er ikke nytt. -:) slik går nå dagane

Frihet til den enkelte, det er mye solid kunnskapsheving som må til.

Mennesket kan handle klokt på tre måter.
-ved ettertanke, det er den edleste
-ved imitasjon, det er den letteste
-ved erfaring, det er den bitreste
Konfucius

Mye vanvidd har fått herje videre siden 2010

1784 har vert inne og forhåpentlig lest det som dem har logget seg inn på. Jeg vet der er ingen bedring, nå er detnærkontakt via kniv som dreper noen og flere med Israels kuler og våpen Norge tjener penger på.

Det er groteskt med den nye krigsminister i Israel

Annonse

Nye bilder