Retningslinjer for Rikspolitikk

For en tid tilbake diskuterte vi hvilke regler vi bør følge, for å skape et godt debattklima i denne sonen. Her er konklusjonene:

  1. Medlemsavtalen i Origo gjelder i sonen.
  2. Alle innlegg må respektere trådens tema. Sidesprang og avsporinger vil bli fjernet. Hvis du vil diskutere noe annet enn det som er trådens tema, kan du heller invitere til en ny debatt!
  3. Alle som deltar i debattene må tåle å bli kritisert.
  4. Kritikken skal være saksrettet, faktisk og argumenterende, dvs forklare hvilke fakta og argumenter som setter saken i et annet lys, eventuelt opplyser saken fra et annet perspektiv.
  5. Personangrep og negative personkarakteristikker vil bli fjernet, så snart redaktøren blir gjort oppmerksom på det.
  6. Rikspolitikk er ikke en chattesone. Gi gjerne et godt innlegg ”Bra”! Men ”me too”- eller heiagjenginnlegg er ikke ønskelig.
  7. Alle som får sitt innlegg fjernet, skal få en forklaring.
  8. Alle som vurderes utestengt fra sonen, vil normalt få flere advarsler, og muligheter til å korrigere sin måte å diskutere på.
  9. Politiske diskusjoner er ofte dueller, der den ene vil vinne, ved å få den som har et annet syn til å tape. I Rikspolitikk ønsker vi å tilrettelegge for diskusjoner der det istedenfor en taper og en vinner, blir bare vinnere, ved at alle gjennom diskusjonen får ny innsikt og en bedre forståelse for den saken som er til diskusjon.
  10. Alle medlemmene i sonen må ta et medansvar for å skape en god debattkultur preget av skarpe diskusjoner mellom mennesker som er uenige, men som viser at de likevel respekterer hverandre.
Vist 2141 ganger. Følges av 6 personer.

Samtalen er stengt

Stengt av Olav T. B. (mandag 2. mars 2009 kl 16).

Annonse

Nye bilder